Pårørendesamtaler / Pårørendegrupper

Når et familiemedlem rammes af sygdom – fysisk eller psykisk – berøres alle i familien. Med sygdommen følger ingen opskrift på at være pårørende, og det er vanskeligt at vide, hvordan man bedst hjælper og støtter, når man ser ens kære opføre sig anderledes end vanligt.

Det kan være små ting, der umærkeligt forandrer sig, eller pludselige voldsomme følelsesudbrud. Måske oplever I som pårørende, at jeres kære bliver mere opfarende end tidligere, har kortere lunte, trækker sig, mister energien og initiativet, glemmer, er uforudsigelig i sine følelsessvingninger eller virker fraværende. Det kan alle være symptomer på en psykisk lidelse.

Når vi er forkølede, er et af de klokkeklare symptomer, at vi har ”løbenæser”. Den samme klarhed har de færreste, når det handler om psykiske symptomer.

Som pårørende kan det derfor give lettelse og håb at få hjælp til at forstå sygdommen og ens kæres reaktioner og vide, hvordan man bedst støtter igennem sygdomsforløbet.

Mange pårørende har også brug for deres eget rum til at sige de svære ting højt eller sparre med andre, der står i samme situation. Nøjagtigt som den ramte kan have glæde af og brug for at være blandt ligesindede.

Kontakt oplysninger

Psykologkonsulenterne Sundhedscentret
Sankelmarksvej 10, indgang 1, 1.sal
4760 Vordingborg

Mail: Info@psykologkonsulenterne.dk
Tlf: 4059 0379
CVR: 32969356

Om Randi Øibakken

   • Ekstern lektor
   • Autoriseret psykolog
   • Godkendt Specialist i Psykoterapi
   • Godkendt Supervisor
   • Internationalt godkendt Supervisor og Underviser i Schematerapi
   • Internationalt certificeret Schema-terapeut på avanceret niveau

Medlem af

ISST – International Society of Schema Therapy
Dansk Psykologforening
DP – Dansk Psykologforening
DPSP – Dansk Psykoterapeutisk Selskab for Psykologer

Hvis du er nysgerrig på schema- og kognitiv terapi,så følg min profil på LinkedIn;
Randi Øibakken.